Вчені з'ясували, як знизити ризик зараження коронавірусом у приміщенні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені з'ясували, як знизити ризик зараження коронавірусом у приміщенні

Технології&Авто
2770
Щоб вдвічі знизити ризик поширення коронавірусу в закритому приміщенні, досить регулярно його провітрювати або вмикати кондиціонер. Такого висновку дійшли вчені з Університету Нью-Мексико в США, передає Physics of Fluids.
Мікрокраплі, що містять частинки коронавірусу, легко можуть подолати відстань до двох метрів. Але варто лише увімкнути кондиціонер або відкрити вікно, як концентрація цих частинок стає в приміщенні більш ніж в два рази нижчою.
“Якщо ви відкриєте вікно, 70 відсотків видихуваних крапель просто полетять. Якщо скористатися кондиціонером, то результат буде не настільки вражаючим. І все ж концентрація частинок, які людина виділяє під час дихання або розмови, знизиться наполовину. Решта частинок будуть осідати на поверхні і теоретично знову можуть потрапити в повітря”, — розповідає один з авторів дослідження Халід Талаат.
Над дослідженням працювала група фізиків. Вони вивчали, як мікрокраплі будуть рухатися в закритих приміщеннях, де можна або відкрити вікна, або увімкнути систему кондиціонування. Зокрема, експеримент провели для того, щоб зрозуміти, як можна вберегти від зараження школярів і студентів, які змушені весь час знаходиться в закритому приміщенні.
Враховуючи результати дослідження, вчені все ж таки акцентують увагу на тому, що нехтувати іншими правилами безпеки не можна. Мова, зокрема, йде про маски, рукавички і антисептики.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас