Оформити європротокол можна через смартфон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оформити європротокол можна через смартфон

Особисті фінанси
1100
В Україні діють цифрові сервіси, завдяки яким оформити аварійну ситуацію на дорозі європротоколом можна прямо на сайті МТСБУ або в мобільному додатку для смартфонів «Мій Поліс».
Про це повідомляє МТСБУ.
“Тепер оформлення ДТП можливе без виклику поліції, заповнення паперових бланків та перевантаження дорожнього руху. Для оформлення ДТП достатньо мати при собі смартфон та вибрати один з двох варіантів – завантажити додаток чи пройти оформлення на сайті МТСБУ”, – повідомляють у бюро.
Завантажити мобільний додаток «Мій Поліс» для оформлення європротоколу можливо за посиланням:
Європротоколом можна скористатися при умовах, коли:
  • відсутні травмовані (загиблі) люди,
  • водії-учасники ДТП мають поліси автоцивільної відповідальності,
  • наявна згода водіїв транспортних засобів – учасників ДТП щодо її обставин,
  • у водіїв відсутні ознаки алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів.
У разі невиконання хоча б однієї з зазначених умов, виклик відповідного підрозділу Національної поліції для оформлення ДТП є обов’язковим.
Додаткові умови для застосування системи «Електронний Європротокол»:
  • транспортні засоби обох учасників ДТП повинні мати діючі поліси внутрішнього страхування. Якщо будь-який ТЗ забезпечений полісом іноземного страховика, необхідно використовувати паперовий бланк Європротоколу або викликати поліцію;
  • водії повинні мати при собі справні мобільні телефони. Хоча б один з учасників ДТП повинен мати з собою пристрій (смартфон, планшет, ноутбук) з фотокамерою та доступом в Інтернет.
Важливо пам’ятати, що при оформленні європротоколу страхове відшкодування є лімітованим. Зараз, відповідно до Розпорядження Нацкомфінпослуг від 29.12.2015 №3471, такий ліміт складає 50 000 грн.
Оформити європротокол можна через смартфон
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас