У США успішно випробували електричний конвертоплан (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США успішно випробували електричний конвертоплан (відео)

Технології&Авто
710
Американська компанія Kitty Hawk випробувала перспективний електричний конвертоплан Heaviside, який планується використовувати як аеротаксі, польотом на ефективну дальність.
Під час випробувань дальність і швидкість польоту апарату перевищили розрахункові, склавши 160 кілометрів і 290 кілометрів на годину відповідно, пише Aviation Week.
Конвертоплан Heaviside виконаний за літаковою схемою високоплана з переднім горизонтальним оперенням. Конвертоплан оснащений вісьмома електромоторами, шість з яких розташовані на крилі і два — на закінцівках переднього оперення. Штовхальні повітряні гвинти на електромоторах зроблені поворотними.
Розмах крила Heaviside становить 6,1 метра. Апарат здатний на вертикальні зліт і посадку, а також політ в режимі висіння. Розрахункова ефективна дальність польоту конвертоплана становить 130 кілометрів, а швидкість польоту — близько 250 кілометрів на годину.
За заявою Kitty Hawk, випробування показали, що після польоту на дальність в 160 кілометрів «залишився ще значний заряд акумуляторів».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас