ВАКС заявляє про тиск на суддів в межах справи про розкрадання грошей при закупівлі палива «Укрзалізницею» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВАКС заявляє про тиск на суддів в межах справи про розкрадання грошей при закупівлі палива «Укрзалізницею»

Казна та Політика
184
Вищий антикорупційний суд заявляє про втручання в діяльність суддів у справі про розкрадання майже 98 млн грн в результаті закупівлі пального для «Укрзалізниці» за завищеними цінами.
“Один з обвинувачених і його захисники зробили спробу незаконного впливу на колегію суддів Вищого антикорупційного суду з метою перешкодити кримінальному провадженню шляхом усунення колегії суддів від розгляду справи», — наголошується в повідомленні на сайті ВАКС у п’ятницю.
Згідно з повідомленням суду, обвинувачений та його адвокати ще до ухвалення рішення по суті подали генеральному прокурору заяву про внесення до Єдиного реєстру досудових рішень відомостей про нібито винесення суддями завідомо неправомірного рішення. Поряд з цим вони заявили суддям відвід.
«З метою схилити нас до винесення рішення про задоволення заяви захисника Іваненка Т.М. про відвід колегії суддів захисник Федур А. А. погрожував допитом нас як свідків у кримінальному провадженні № 4202000000001349 та кваліфікацією наших дій у цьому ж провадженні та за іншими статтями КК України», — цитується позиція суддів у заяві, оприлюдненій ВАКС.
У свою чергу колегія суддів ВАКС звернулася до голови Вищої ради правосуддя та Генерального прокурора з повідомленням про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя та з проханням вжити відповідних заходів реагування.
Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура у вересні 2019 року за матеріалами досудового розслідування НАБУ затвердила і направила до Вищого антикорупційного суду України обвинувальний акт щодо шести осіб у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами ПАТ «Укрзалізниця» при закупівлі палива в 2016-2017 рр.
Досудове розслідування встановило, що протягом 2016-2017 рр. працівники філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» ПАТ «Укрзалізниця», зловживаючи службовим становищем, заволоділи коштами ПАТ «Укрзалізниця» у сумі 98,2 млн грн шляхом документального оформлення безтоварних операцій з придбання мазуту флотського та дизельного палива у ТОВ «Скела Терціум».
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас