Як хобі допоможе отримати роботу мрії (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як хобі допоможе отримати роботу мрії (інфографіка)

Особисті фінанси
1209
Кожен третій український HR хоче дізнатися про хобі пошукача. Якщо цієї інформації він не знайде у резюме, а досвід кандидата відповідатиме вимогам, то обов’язково поцікавиться про улюблену справу під час співбесіди.
Хобі – це те, чим ви полюбляєте займатися на дозвіллі, це заняття приносить вам задоволення, незалежно від того, чи має якусь практичну користь або приносить дохід. Тож інтерес HR-ів до цієї сторони вашого життя цілком зрозумілий.
Хобі краще розповість про ваші цінності та особисті якості, аніж набір красивих підготовлених фраз. Рекрутери намагаються за хобі пошукача скласти його психологічний портрет.
Для початку зазначимо, що вигадувати собі улюблену справу, аби отримати роботу, вкрай необдумано. Адже, як йшлося вище, кожне хобі має свою мету, і часто вона показовіша за саме заняття.
Як хобі допоможе отримати роботу мрії (інфографіка)
Існує думка, що улюблена справа повинна відповідати професії, саме тоді вона стане плюсом під час працевлаштування. Але якщо ви фінансист, то на дозвіллі не повинні обов’язково зводити дебет з кредитом. Існує багато інших занять, що схарактеризують вас як гарного спеціаліста.
Командні спортивні ігри (футбол, волейбол, хокей тощо.) підкреслюють, що ви командний гравець не лише на полі, але й у житті. Тому такий працівник стане незамінним у колективі, де особливо важлива командна робота. Також він може стати гарним керівником, тому що знає, як дії однієї людини важливі для всього колективу, і відповідає за нього.
Екстремальні види спорту. Якщо ви претендуєте на керівну посаду, а серед ваших захоплень є екстрим, не забудьте вказати це. Для претендентів на лінійні посади такі захоплення також важливі. Адже свідчать про організованість, зосередженість, уважність.
Творчість – малювання, написання віршів тощо. Творчі занятття підкреслюють креативність вашої натури. Це особливо важливо для працівників, від яких чекають створення чогось нового, оригінальних ідей та нестандартних рішень. Оскільки креативність належить до скілів, які найчастіше хочуть бачити роботодавці у своїх співробітників незалежно від посади, то таке хобі стане плюсом для всіх – від дизайнера до фінансиста.
Рукоділля – вишивання, в’язання тощо. Такі заняття потребують концентрації уваги. Тож для рекрутера можуть стати сигналом, що кандидат зосереджений, посидючий та може похвалитися терпінням. Такий працівник старанний, дотримується дедлайнів та якісно виконує свою роботу.
Подорожі. Якщо ваші подорожі не обмежуються пляжем та all-inclusive, а допомагають саморозвиватися, то обов’язково розкажіть про них HR-у. Саме таке хобі показує, що ви не боїтеся змін, швидко звикаєте до нового, знаходите спільну мову з людьми, тому період адаптації на новому робочому місці пройде швидко та безболісно. Якщо в обов’язки посади, на яку ви претендуєте, входитиме спілкування з іноземними колегами, то таке хобі стане ще більшим плюсом.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас