Запуск повноцінного фондового ринку в Україні може зайняти три роки - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск повноцінного фондового ринку в Україні може зайняти три роки - Шмигаль

Фондовий ринок
201
Створення майданчика для повноцінного запуску фондового ринку в Україні може зайняти три роки.
Як повідомляє пресслужба Кабміну, про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді з обговорення питання створення інфраструктури для розвитку фондового ринку в Україні.
“Є таймлайн – трирічний часовий горизонт. Повноцінне створення фондового майданчика в Україні займе певний час, оскільки це вимагає зміни законодавства і правил”, – цитує Шмигаля його пресслужба.
Глава Уряду висловив сподівання, що до цієї роботи буде залучено якомога більшу кількість міжнародних експертів, які вже мають працюючі фінансові моделі у своїх країнах.
“Час експериментів завершився. Нам потрібні чіткі проєктні кроки, які призведуть до виникнення цивілізованого ринку. Політична воля і підтримка уряду точно є”, – цитує Шмигаля пресслужба.
Також Шмигаль підтримав ініціативу про підписання меморандуму з міжнародними партнерами та стейкхолдерами, який включатиме покрокову імплементацію з розвитку необхідної фінансової інфраструктури для розвитку фондового ринку в нашій країні та засвідчить пріоритетність відповідної реформи для уряду.
Нагадаємо, у вересні 2020 року Шмигаль заявив про те, що Кабінет Міністрів почав консультації з фахівцями з питання створення фондового ринку в Україні й через рік почне реалізовувати цю ідею.
У травні 2020 року прем’єр заявив, що запуск в Україні фондового ринку є пріоритетним завданням Кабміну, оскільки зможе залучити мільярди доларів інвестицій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас