Банк Goldman Sachs визнає провину в корупційному скандалі і заплатить штраф $2,8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Goldman Sachs визнає провину в корупційному скандалі і заплатить штраф $2,8 млрд

Фондовий ринок
501
Американський інвестбанк Goldman Sachs виплатить владі США штраф $2,8 млрд, а його азіатське відділення визнає провину в обмін на припинення подальших переслідувань у справі про корупцію в малайзійському державному інвестфонді 1MDB.
Про це повідомляють The Wall Street Journal і Bloomberg.
Угода з американськими правоохоронними органами буде укладена у вигляді так званого відкладеного розгляду, при якому влада може знову почати переслідування, якщо до певного терміну фігурант вчинить нове подібне правопорушення.
Повідомляється, що в рамках угоди банк виплатить Мінюсту США штраф $2,2 млрд і поверне $600 млн незаконно зароблених коштів.
Скандал із малайзійським фондом вибухнув ще в 2015 році, коли в ході перевірки виявилися його борги на $11 млрд.
Розслідування виявило корупційні схеми за участю високопоставлених малайзійських чиновників і дозволило виявити майже $700 млн з цієї суми на особистих рахунках тодішнього прем’єр-міністра Малайзії Наджіба Разака. Інша частина коштів державного фонду пішла на хабарі іноземним чиновникам. Зараз колишній прем’єр відбуває тюремний термін за корупцію, його засудили до 12 років ув’язнення.
У липні Goldman Sachs оголосив про досягнення домовленостей з урядом Малайзії про врегулювання всіх претензій, виплативши владі Малайзії $2,5 млрд готівкою і надавши гарантії повернення ще $1,4 млрд, отриманих в якості доходів від активів, пов’язаних з 1MDB.
Загалом, за підрахунками американських ЗМІ, корупційний скандал у Малайзії обійдеться Goldman Sachs більш ніж в $5 млрд – у вигляді штрафів і компенсацій владі Малайзії та США.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас