Через "золоті паспорти": Єврокомісія почала розслідування проти Мальти та Кіпру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через "золоті паспорти": Єврокомісія почала розслідування проти Мальти та Кіпру

Світ
546
Європейська Комісія почала розслідування проти Мальти та Кіпру через схеми надання громадянства цих країн в обмін на інвестиції.
Про це повідомила пресслужба Європейської комісії.
Згідно з повідомленням, Європейська Комісія почала розслідування проти Кіпру та Мальти через схеми надання громадянства цих країн в обмін на інвестиції, також відомі як схеми “золотих паспортів”.
Так, Єврокомісія вважає, що надання державами-членами свого громадянства – а, отже, і громадянства ЄС – в обмін на інвестиції та без справжнього зв’язку з державами-членами підриває принцип чесної співпраці, закріплений Договором про Європейський Союз, а також цілісність громадянства ЄС.
Відтак, зазначили у Єврокомісії, такі схеми мають наслідки для ЄС в цілому, оскільки коли держава-член Союзу присвоює своє громадянство певній особі, вона автоматично стає громадянином ЄС і користується усіма правами, що надає цей статус. Зокрема, це стосується права на пересування, проживання та вільну роботу в межах ЄС, або право голосу на муніципальних виборах, а також виборах до Європейського парламенту.
У Комісії зазначили, що у влади Кіпру та Мальти є два місяці на відповідь Брюсселю.
“Якщо відповіді не будуть задовільними, Єврокомісія може винести мотивований висновок з цього питання”, – зазначили в Єврокомісії.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас