Траєкторія світової економіки може піти за W-подібним сценарієм - Barclays — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Траєкторія світової економіки може піти за W-подібним сценарієм - Barclays

Світ
542
Друга хвиля пандемії COVID-19 може поставити хрест на відновленні світового ВВП в IV кварталі: на тлі стрімкого зростання числа хворих траєкторія глобальної економіки напевно піде за W-подібним сценарієм.
Такий прогноз днями озвучили стратеги найбільшого британського банку Barclays.
На думку аналітиків Barclays, на тлі введення суворих локдаунів урядами багатьох країн економічна активність в усьому світі до кінця року може сповільнитися до рівня II кварталу. В такому випадку траєкторія світової економіки в IV кварталі піде за W-подібним сценарієм, коли після початку відновлення йде новий виток рецесії.
Варто зазначити, що базовий сценарій Barclays передбачає падіння світової економіки за підсумками поточного року на 3,6% в річному вираженні і відновлення показників в 2021-му на 5%.
Якщо ж людство зуміє взяти пандемію під контроль в найближчі місяці, зростання глобального ВВП в IV кварталі в порівнянні з липнем-вереснем складе 9,7%.
При цьому ВВП єврозони, відповідно до прогнозу Barclays, за підсумками 2020 року зменшиться на 6,9%. Зростання економіки регіону в 2021-му очікується на рівні 4,7%.
ВВП США з жовтня по грудень зросте на 2,5%, економіка Японії в IV кварталі відновиться на 5,7%, а показники Китаю в цей період піднімуться на 9,5%, прогнозують фахівці Barclays.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас