Коли спрощенцям можуть анулювати свідоцтво платника єдиного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли спрощенцям можуть анулювати свідоцтво платника єдиного податку

Особисті фінанси
2046
Платники єдиного податку за наявності податкового боргу можуть втратити свідоцтво платника єдиного податку і таким чином позбутися права здійснювати господарську діяльність на спрощеній системі оподаткування.
Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.
Зокрема, свідоцтво платника єдиного податку може бути анульовано у разі встановлення податковим органом, за наслідками перевірки, факту наявності податкового боргу протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів.
Чому спрощенцям можуть анулювати свідоцтво платника єдиного податку. Реєстрація платником єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням податкового органу у разі:
  • подання платником податку заяви щодо відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених цим Кодексом, – в останній день календарного кварталу, в якому подано таку заяву;
  • припинення юрособи (крім перетворення) або припинення підприємницької діяльності фізособою – підприємцем відповідно до закону – в день отримання відповідним податковим органом від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації такого припинення;
  • у випадках, визначених підпунктом 298.2.3 пункту 298.2 та підпунктом 298.8.6 пункту 298.8 статті 298 Кодексу;
  • якщо у податковому (звітному) році частка сільськогосподарського товаровиробництва юридичної особи платника єдиного податку четвертої групи становить менш як 75%;
  • якщо платником єдиного податку четвертої групи не подано податкову звітність.

Довідка Finance.ua:

  • Строк сплати єдиного податку для підприємців першої та другої груп встановлено – нe пізніше 20 числа поточного місяця. Окремої норми щодо перенесення граничного терміну сплати податкових зобов’язань Податковим кодексом не передбачено, а тому у 2020 році встановлено такі терміни сплати єдиного податку: 20 березня, 17 квітня, 20 травня, 19 червня, 20 липня, 20 серпня, 18 вересня, 20 жовтня, 20 листопада та 18 грудня.
  • Для фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, які обрали спрощену систему оподаткування третьої групи єдиного податку, термін сплати настає через 50 днів після закінчення кожного кварталу у 2020 році: відповідно до 20 травня, до 19 серпня, до 19 листопада та до 19 лютого 2021 року.

Як закрити ФОП 💼

  • За несвоєчасну сплату єдиного податку для ФОП передбачена відповідальність. Зокрема, несплата (неперерахування) фізичною особою – платником єдиного податку авансових внесків єдиного податку у визначеному порядку та у визначені строки, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50% ставки єдиного податку, обраної таким платником.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас