В ЄС запустили систему взаємодії мобільних COVID-додатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС запустили систему взаємодії мобільних COVID-додатків

Технології&Авто
255
В Європейському союзі запустили систему взаємодії національних мобільних додатків для відстеження контактів і ланцюжків зараження COVID-19.
Про це йдеться в заяві на сайті Єврокомісії.
Після пілотної фази з понеділка до системи підключилися перші національні програми: Corona-Warn-App в Німеччині, tracker COVID в Ірландії і Immuni в Італії.
Їх завантажили в цілому близько 30 мільйонів осіб, що складає дві третини завантажень програм в ЄС.
“Багато держав-членів запустили додатки для добровільного відстеження контактів і попередження, і Комісія підтримала їх, щоб програми безпечно взаємодіяли одна з одною. Вільне пересування є невід’ємною частиною Єдиного ринку – система Gateway сприяє цьому, допомагаючи рятувати життя”, – сказала комісар з єдиного ринку Тьєррі Бретон.
Більшість держав ЄС вирішили запустити додаток для відстеження контактів і попередження COVID-19. В цілому 20 програм, заснованих на децентралізованих системах, можуть взаємодіяти через європейський “Шлюз”.
“Шлюз” забезпечує безперебійну роботу додатків за межами країни. Таким чином, користувачам потрібно буде встановити тільки один додаток, і коли вони відправляться в іншу європейську країну, вони як і раніше будуть отримувати користь від відстеження контактів і отримання попереджень, чи то в своїй країні чи за кордоном.
Відзначається, що система не дозволяє ідентифікувати окремих осіб, а також відстежувати місце розташування або переміщення пристроїв, а сама інформація зашифрована, зберігається в мінімальному обсязі і тільки доти, доки це необхідно для відстеження інфекцій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас