Підприємства "Укроборонпрому" реорганізують у 9 галузевих холдингів - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємства "Укроборонпрому" реорганізують у 9 галузевих холдингів - віце-прем'єр

Фондовий ринок
254
Понад 60 підприємств держконцерну “Укроборонпром” (УОП) в процесі трансформації можуть бути реорганізовані в дев’ять холдингових компаній: шість увійдуть до складу майбутнього холдингу “Оборонні системи України”, три – в “Аерокосмічні системи”, повідомила прес-служба концерну з посиланням на віце-прем’єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.
“Немає ніякої битви між Укроборонпромом і Мінстратегпромом, яке відповідає за державну політику оборонно-промислового комплексу. Всі розуміють, що УОП потрібно реформувати: частину підприємств, які втратили зв’язок з оборонною промисловістю, потрібно передати на приватизацію до Фонду держмайна, інші складуть основу 9 холдингових компаній за напрямками: 6 з них увійдуть до складу майбутнього холдингу під робочою назвою “Оборонні системи України”, а 3 – в “Аерокосмічні системи”, – сказав Уруський під час представлення в.о. голови держконцерну Ігоря Фоменка в четвер.
Віце-прем’єр висловив надію, що процес трансформації буде запущений, не чекаючи прийняття відповідного законопроекту, який стане додатковим фактором втілення реформи.
“За рік-півтора ми повинні побачити нове обличчя оборонної промисловості України. У цьому контексті багато часу займе процес трансформації державних підприємств в акціонерні товариства”, – зазначив віце-прем’єр.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас