АМКУ пригрозив Одеському коньячному заводу за хибну інформацію на етикетках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ пригрозив Одеському коньячному заводу за хибну інформацію на етикетках

Фондовий ринок
869
Керівництво Антимонопольного комітету (АМКУ) закликало ПрАТ “Одеський коньячний завод” відмовитися від поширення на етикетках своєї продукції позначень, які можуть бути сприйняті споживачами як інформація про іноземне походження напоїв, повідомила прес-служба відомства.
Йдеться про такі вироби підприємства:
“Шампанське України Grande France брют”;
“Шампанське України Grande France напівсухе”;
“Шампанське України напівсолодке”;
“Напій винний ігристий з фруктово-ягідним екстрактом рожевий Grande France Rose”.
Зазначені напої виготовлені на території України і до їх складу не входять виноматеріали французького походження. Єдине, що їх пов’язує з Францією – використання при виробництві дріжджів, які відібрані Інститутом енології Шампані на виноградниках Франції.
“Сукупність текстової та графічної інформації, розміщеної на етикетках напоїв, може викликати у споживача враження про те, що зазначена продукція має стосунок до Республіки Франція”, – йдеться в повідомленні.

Виходячи з цього, в АМКУ встановили, що дії ПрАТ “Одеський коньячний завод” містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого статтею 15 Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції” у вигляді поширення неправдивої інформації, що вводить в оману споживачів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас