Китайський автовиробник NIO провів понад 1 млн автоматичних замін батарей електромобілів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський автовиробник NIO провів понад 1 млн автоматичних замін батарей електромобілів (відео)

Технології&Авто
2536
Китайський автовиробник NIO провів понад 1 млн автоматичних замін батарей електромобілів в установках NIO Power.
Навіть на швидкісних зарядках повний заряд ємної батареї електромобіля може займати більше півгодини, тому автовиробники продовжують шукати альтернативні варіанти розв’язання цієї проблеми. Одним з найбільш очевидних є заміна розрядженої батареї на заряджену в автоматичних установках. Незважаючи на технічну складність реалізації, китайський автовиробник NIO довів реалістичність подібного варіанту, здійснивши понад мільйон замін у фірмовому сервісі NIO Power.
Цікаво, що перші 500 тис. замін NIO провела 25 травня 2020 року, тобто на подвоєння результату їй знадобилося трохи більше чотирьох місяців (перший мільйон був зафіксований 5 жовтня). Найактивніший користувач встиг поміняти батарею в своєму електромобілі понад 500 разів. Втім, в цьому результаті немає нічого дивного, позаяк цей щасливчик отримав довічну безкоштовну заміну батарей як один з перших покупців електромобілів NIO.
Зазначимо, що 20 серпня 2020 року автовиробник представив послугу Battery as a Service (BaaS), яка розділяє володіння електромобіля і володіння акумуляторних батарей для нього. В результаті власник електромобілів NIO ES8, ES6 і EC6 може не купувати батарею, а брати її в оренду на умовах щомісячної абонплати. Такий варіант дозволяє не лише заощадити на етапі купівлі, але і уникнути проблем з природним старінням батарей, а також вибирати таку ємність, яка необхідна в конкретний момент (70 кВтг, 84 кВтг, 100 кВтг).
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас