Цифровий шерінг документів: до послуги приєднались три українські банки, понад 30 – у черзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цифровий шерінг документів: до послуги приєднались три українські банки, понад 30 – у черзі

Казна та Політика
525
Міністерство цифрової трансформації України запустило послугу цифрового шерінгу документів, до якої за тиждень вже приєднались три банки.
Про це сказав віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу “Цифровізація банківських послуг: перші перемоги та плани”.
“Цифровізація — це зменшення присутності держави в житті людей. Це дуже гостре питання в період коронавірусу, коли кожного дня ми отримуємо новий антирекорд. Тому дуже важливо зменшити присутність держави в житті людей. Тому ми запустили таку послугу, вона революційна, вона перша в світі — це цифровий шерінг документів”, — сказав Федоров.
З його слів, згадана послуга передбачає, що кожен українець має змогу поділитись копією документів онлайн, без паперових копій, і передати передусім банкам.
“Вже приєдналось три банки (ПриватБанк, Монобанк, А-банк) , і у нас більше 30 банків уже на етапі адаптації цієї технології, і кожного дня ми будемо отримувати новий банк. Це означає, що вже 25 млн українців мають можливість ділитись цифровими документами у відділеннях банків та відкривати онлайн-рахунки”, — зазначив урядовець.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас