Видатки держбюджету на 2021 рік хочуть збільшити на 1,4 трлн грн: на що потрібні гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Видатки держбюджету на 2021 рік хочуть збільшити на 1,4 трлн грн: на що потрібні гроші

Казна та Політика
414
Комітет ВР з питань бюджету почав розгляд 2,4 тис. поправок до законопроекту про держбюджет на 2021 рік. Наймасштабніші пропозиції пов’язані зі збільшенням пенсій, на це просять додати 450 млрд грн.
Про це розповів голова комітету Юрій Аристов.
“Загальна сума, на яку пропонують збільшити видатки бюджету, становить 1,456 трлн грн. З них 841 млрд грн – це видатки загального фонду, 405 млрд – видатки місцевих бюджетів, 209 млрд – зростання соціальних стандартів, передусім – прожиткового мінімуму, до якого прив’язаний розмір пенсій. Очевидно, всі побажання виконати неможливо. Тому ВР і уряд попереду чекає тяжка робота щодо збалансування показників держбюджету. Ми зобов’язані ухвалити якісний і реалістичний документ”, – сказав Аристов.
За його словами, сьогодні комітет провів перше засідання Робочої групи за участю керівництва Міністерства фінансів та Рахункової палати. Розглянули перші 600 пропозицій нардепів, депутатських фракцій (груп) і 14-ти комітетів ВР. Загалом таких пропозицій до Комітету надійшло 2451.
“Наймасштабніші пропозиції пов’язані зі збільшенням соціальних стандартів (450 млрд грн), тут мова йде в основному про пенсії. На 150 млрд грн пропонується збільшити видатки на охорону здоров’я, значні додаткові кошти хочуть витратити на будівництво доріг і освіту”, – підкреслив він.
Крім того, подано чимало пропозицій про додаткові доходи бюджету (акцизи на алкоголь, тютюн і паливо, доходи Нацбанку, платежі за користування надрами тощо), якими пропонується збалансувати збільшення бюджетних видатків.
Додамо, в законопроекті видатки на 2021 рік передбачаються в сумі понад 1,3 трлн грн. У тому числі видатки загального фонду Держбюджету – у сумі майже 1,2 трлн грн і видатки спеціального фонду Держбюджету – у сумі понад 136 млрд грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас