Банки змусять іноземних інвесторів йти в арбітраж проти України вже в листопаді, - асоціації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки змусять іноземних інвесторів йти в арбітраж проти України вже в листопаді, - асоціації

Фондовий ринок
1489
Більшість інвесторів у відновлювану енергетику в Україні з листопада поточного року прискорять підготовку до міжнародних арбітражів проти уряду України через тиск банків, які вимагають своєчасних розрахунків за надані кредити.
Про це йшлося на спільній прес-конференції провідних асоціацій галузі відновлюваних джерел України.
Як зазначив голова Української асоціації відновлюваної енергетики Олександр Козакевич, більшість інвесторів домовилися з банками про реструктуризацію заборгованості до 1 листопада поточного року, щоб дати час державі на виконання своїх зобов’язань щодо забезпечення оплати за зелену електроенергію.
“Тобто ще жовтень вони можуть потерпіти, а далі інвесторам, тим станціям, які експлуатують станції ВДЕ, треба буде виконувати обов’язки, які вони мали виконувати ще влітку цього року. Якщо ми не отримуємо погашення боргу, і навіть накопичуємо борги за поточними оплатами, виконувати свої обов’язки перед кредиторами інвестори не зможуть і це буде стимулювати їх подавати позови в суди”, – сказав Козакевич.
У свою чергу голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков зазначив, що банки починають виставляти штрафні санкції інвесторам за несвоєчасну сплату кредиту.
“У інвестора нічого не залишатиметься, як через суди намагатися отримати свої гроші. Тому я все-таки маю надію, що уряд зробить все можливе, я хотів би сподіватися, і буде виконувати свої зобов’язання”, – сказав Конеченков.
При цьому він додав, що поточна ситуація показує досить легковажне ставлення уряду до виконання своїх зобов’язань перед інвесторами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас