У що готові інвестувати читачі Finance.ua (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У що готові інвестувати читачі Finance.ua (опитування)

Особисті фінанси
3955
Варіантів для інвестицій безліч. Finance.ua вирішив запитати у своїх читачів, куди вони готові вкладати кошти, щоб їх примножити.
Більша частина респондентів зазначили, що залюбки вкладали б гроші у нерухомість. Таких виявилося 51%. І не дивно, експерти часто зазначають, що майже половина квартир у новобудовах купуються для інвестування.
Друге місце за популярністю серед інвестицій посіли банківські депозити — цей варіант обрали 23% опитаних. Дійсно, це доволі зручна послуга. Банк обіцяє винагороду за те, що ви даєте йому в борг свої гроші. До слова, Голова Нацбанку Кирило Шевченко навіть запропонував скасувати податок на доходи за депозитами фізичних осіб. Однак поки його пропозицію не підтримали у Мінфіні.

Бонус до депозиту від Finance.ua 💰

Ще одним інструментом інвестування є ОВДП, однак він є не дуже популярним в Україні. В облігації внутрішньодержавних позик готові вкластися лише 14% читачів Finance.ua. Найчастіше ОВДП у сприйнятті пересічної людини – це інструмент для інвестування багатих і знаменитих — політиків та депутатів. Адже більшість населення дізналася про ОВДП із декларацій чиновників, які вони опублікували. Тому, вочевидь, українці є більшими прихильниками депозитів.
Однак є те, що відрізняє ОВДП від депозитів — оподаткування. Банківські вклади оподатковуються податком на доходи фізосіб (18%) та військовим збором (1,5%). Для ОВДП у червні скасували ці податки. Тобто такі інвестиції не оподатковуються.

Як купити ОВДП через Приват24 📱

Хоча у Міністерстві цифрової трансформації нещодавно вихвалялися тим, що Україна є лідером з використання криптовалют серед населення, результати опитування свідчать зовсім про інше. На криптовалюті, за нашим опитуванням, готові заробляти лише 12% усіх респондентів.
Інші варіанти для інвестицій:
Зараз ведуться активні дискусії про вклади в дорогоцінні метали, зокрема золото. Часто у ЗМІ можна побачити заголовки, що золото росте в ціні, знаходиться на історичному максимумі тощо. Зливки бувають різної ваги – від 1 г до 1 кг. Маржа, тобто різниця між цінами купівлі та продажу, також є різною. Чим більша вага зливка, то вона є відносно нижчою.
Можна вкластися й в акції українських чи іноземних емітентів. Акції – це цінний папір, який дає право на отримання дивідендів. Щодо можливості отримання доходу є два джерела: зростання вартості (купити дешевше – продати дорожче) та дивіденди (частина прибутку, що спрямовується на виплату; при цьому існує два “але”: має бути прибуток, і його мають на виплату скерувати, інакше цей дохід не отримати).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас