Skoda випустила мобільний додаток для діагностики автомобіля за звуком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Skoda випустила мобільний додаток для діагностики автомобіля за звуком

Технології&Авто
698
Чеський автовиробник Skoda розробив оригінальний додаток під назвою Sound Analyzer, здатний провести діагностику автомобіля. При цьому не потрібне використання додаткових апаратних засобів і навіть кабелю: досить записати звук працюючого «проблемного» агрегату на смартфон або планшет, після чого ШІ порівняє запис з еталонною базою даних і повідомить «діагноз».
Додаток, що використовує алгоритми штучного інтелекту, перетворює записаний аудіофайл на спектрограму, яка потім порівнюється зі збереженими зразками для виявлення несправностей в автомобілі. Таким чином, за запевненням розробників, визначається потреба в ремонті, дозволяючи скоротити час діагностики.
На поточному етапі тестування програмне забезпечення вже здатне з точністю більше ніж 90% розпізнавати десять видів несправностей різних вузлів автомобіля, включаючи систему кермового управління, компресор кондиціонера і зчеплення в коробці передач з прямим перемиканням (DSG). Додаток також налаштований на розпізнавання інших звукових патернів.
За заявою компанії, додаток Sound Analyzer вже було протестовано в 14 країнах, включаючи Німеччину, Австрію і Францію. У пілотному проекті взяли участь 245 дилерів Skoda.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас