До 2028 року Hyundai планує випустити сімейство автомобілів, що літають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2028 року Hyundai планує випустити сімейство автомобілів, що літають

Технології&Авто
512
На січневій виставці CES 2020 корейська компанія Hyundai вже демонструвала прототип літального апарата з можливістю вертикального зльоту, розробленого в співпраці з Uber. Тепер автовиробник обіцяє, що серійні «аеротаксі» цієї марки з’являться в 2028 році в широкому асортименті. До 2035 року подібний вид транспорту перейде на автоматичне управління.
Інтерес до цієї теми досить високий, оскільки компактні літальні апарати на електротязі намагаються створити як багато автовиробників, так і молоді компанії, і навіть імениті аерокорпорації типу Airbus і Boeing.
Як повідомляє Bloomberg з посиланням на заяви представників Hyundai Motor Group, південнокорейська компанія розраховує вийти на цей ринок з сімейством власних літальних апаратів в 2028 році. Для переміщення по повітрю в межах міста будуть передбачені моделі, здатні взяти на борт від п’яти до шести осіб, більш місткі версії курсуватимуть між населеними пунктами.
За задумом представників Hyundai, до 2028 року складеться початкова інфраструктура, що дозволяє вивести на ринок літальні апарати для перевезення пасажирів. До того моменту мають бути вироблені правила переміщення в повітряному просторі, які дозволять виключити створення перешкод для класичної авіації і звести до мінімуму можливі інциденти. Перші літальні апарати нового покоління з’являться в 2023 році, але Hyundai не збирається поспішати з виведенням на ринок власної продукції цього типу. Компанія готова робити ставку на зниження рівня шуму і вартості літальних апаратів, не забуваючи про їх безпеку.
Hyundai розраховує вивести на ринок і літальні апарати для перевезення легких вантажів – до 300 кг. Де будуть вироблятися нові для компанії транспортні засоби, і на якому ринку дебютують, не уточнюється. На думку представників компанії, розвинена дилерська мережа дозволить їй створити адекватну для обслуговування літальних апаратів інфраструктуру. Досвід масового виробництва автомобілів дозволить знизити витрати. В якійсь перспективі літальні апарати будуть випускатися сотнями тисяч екземплярів на рік. На початку вони будуть управлятися професійними пілотами, але приблизно до 2035 року зможуть перейти на повністю автоматичне функціонування.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас