Зеленський: ми плануємо розвиток атомної енергетики в Україні в "безпечному форматі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський: ми плануємо розвиток атомної енергетики в Україні в "безпечному форматі"

Казна та Політика
364
Україна повинна підтримувати розвиток атомної енергетики в “безпечному форматі”. Таку думку висловив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню Politico 3 жовтня.
“Атомна енергетика в Україні дуже потужно розвинена. І я вважаю, що нам потрібно підтримувати атомну енергетику. Потрібен баланс і між відновлюваною енергетикою і тепловою генерацією – вона у нас також буде непогана, але втрачає актуальність, як, в принципі, в усьому світі. Ми плануємо розвиток атомної енергетики в Україні в безпечному форматі. Це жодним чином не буде пов’язано з трагедією на Чорнобильській АЕС”, – сказав Президент.
За його словами, за час незалежності в Україні “багато що працює” – зокрема, Хмельницька АЕС і АЕС в Рівненській області.
“Зараз ми говоримо про будівництво спільно із західними партнерами – США, з французькими компаніями, коли ми говоримо про атомну енергетику, гідроелектростанції. Сьогодні, з сучасними технологіями, вона безпечна і найголовніше – екологічно чиста. Я підтримую цю енергетику, адже Україна може генерувати не тільки для себе, свого суспільства (вона дешева), але може також експортувати. Коли ми говоримо про гідроелектростанції, нашими партнерами прагнуть виступити і французькі, і китайські компанії”, – додав Глава держави.
Нагадаємо, в кінці вересня, згідно з рішенням про організацію робіт підготовчого періоду будівництва енергоблоків № 3, 4, на Хмельницькій АЕС, працювала робоча група з опрацювання питань реалізації цього проекту.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас