Рожкова пояснила, чому отримала від ради НБУ догану, і розповіла про погрози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожкова пояснила, чому отримала від ради НБУ догану, і розповіла про погрози

Казна та Політика
1957
Перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова пояснила рішення ради регулятора оголосити їй і заступнику голови Дмитру Сологубу догану і заявити про недовіру у зв’язку з одним з інтерв’ю виданню KyivPost, яке вони дали наприкінці вересня.
Паралельно вона згадала і одного з членів ради Віталія Шапрана, який вніс цю пропозицію до ради. Рожковій, зокрема, оголосили догану за порушення етики, але у відповідь вона звинуватила в тому ж і Шапрана.
“Але повірте, нічого крамольного, щоб йшло врозріз з “генеральною лінією партії” [в інтерв’ю] не озвучувалося. Ми говорили, що незалежність НБУ – це про колегіальність. Що новій команді потрібно трохи часу, щоб спрацюватися. І все в такому дусі. Не вірите, що в 2020 році можуть оголошувати догану за спілкування зі ЗМІ?! Я теж до кінця не вірила, що цензура дійшла до стін НБУ”, – написала вона у Facebook.
Дуже примітно, що Рожкова ні слова не згадала про голову Нацбанку Кирила Шевченка, з яким вона сьогодні перебуває в жорсткому протистоянні. Більш того, за даними ЗМІ, Шевченко сам голосував за оголошення Рожковій догани. Замість цього вона розмістила портрет поета Тараса Шевченка, обійшовшись тонким натяком на його однофамільця-банкіра. І на те, що за всією цією історією стоїть саме він, голова НБУ.
Про Шапрана Рожкова зазначила наступне: “Враховуючи позицію окремих членів Ради НБУ в соцмережах, це про “високі стандарти корпоративного управління”. Дозволю собі процитувати пана Шапрана: “У грізних 90-х деяких членів Правління [НБУ] просто зустріли б у під’їзді власного будинку”… Враховуючи кількість погроз, які я отримую, слова цього захисника кодексу етики працівника НБУ можуть бути трактовані неоднозначно”.

Довідка Finance.ua:

  • 2 жовтня 2020 року відбулося засідання Ради НБУ, на якому було розглянуто низку організаційних, фінансових і кадрових питань.
  • Рада вирішила оголосити догану Рожковій Катерині Вікторівні, першому заступнику Голови Національного банку України та Сологубу Дмитру Романовичу, заступнику Голови Національного банку України;
    висловити недовіру першому заступнику Голови Національного банку України Рожковій Катерині Вікторівні та заступнику Голови Національного банку України Сологубу Дмитру Романовичу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас