Гетманцев розкритикував новий законопроєкт щодо "єврономерів": треба допомагати фінансово, а не пільгами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев розкритикував новий законопроєкт щодо "єврономерів": треба допомагати фінансово, а не пільгами

Технології&Авто
1080
Держава повинна допомогти соціально незахищеним верствам населення фінансово, а не пільгами на ввезення в Україну автомобілів. Це може призвести до ухилення від оподаткування непільготників. Про це УНН розповів голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев.
“Законопроєкт (про легалізацію “євроблях” для пільгових категорій громадян – ред.) внесений до ВРУ кілька днів тому. Ми ще його вивчаємо і навряд чи можемо сказати остаточний висновок щодо цього законопроєкту навіть на рівні Комітету. Ми очікуємо висновки від Кабінету Міністрів, від Мінфіну і від головного наукового експертного управління”, – сказав Гетманцев.
Також він зазначив, що є 14 днів для подання альтернативних законопроєктів. До завершення цього строку комітет не може надати свої висновки щодо документа.
“Від себе можу зазначити, що законопроєкт, який передбачає надання пільг при ввезенні на територію країни транспортних засобів для певних соціально незахищених верств населення, навряд чи є обґрунтованою моделлю щодо підтримки цих громадян”, – додав Гетманцев.
За його словами, більш ефективно допомагати таким категоріям громадян грошовою підтримкою, а не пільгами.
“Якщо в державі є певні ресурси для цього, то держава може виділити для відповідних категорій громадян фінансову допомогу у вигляді конкретних грошових коштів. А не надавати пільги, які, на жаль, можуть бути використані для зловживань і ухилення від оподаткування особами, які власне не є пільговиками”, – сказав Гетманцев.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас