У Мінінфраструктури розпочали роботу щодо розвитку електромобільного транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури розпочали роботу щодо розвитку електромобільного транспорту

Казна та Політика
434
В Україні активно розробляють стратегію щодо розвитку електротранспорту.
Про це на засіданні Робочої групи розповів голова Міністерства інфраструктури України Владислав Криклій.
“Ринок електромобілів в світі розвивається досить швидко. І Україна – не виняток. Станом на 15 вересня, за даними МВС, у нас вже зареєстровано майже 24 тисячі електрокарів. І ця цифра постійно зростає. Звичайно, це лише кількість ввезених в Україну авто, а ми повинні стимулювати і надавати допомогу, в першу чергу, українському виробнику”, – заявив Криклій.
Окрім того, він додав, що згідно з Національної транспортної стратегії до 2030 року вже передбачено стимулювання використання електромобілів в Україні. Також внесено ряд відповідних змін до українського законодавства.
“Ми, в свою чергу, починаємо роботу над новою концепцією розвитку електромобільності в Україні для створення належних умов і для виробництва вітчизняних електромобілів. І запрошуємо до співпраці всіх бажаючих фахівців галузі”, – додав міністр.
Окрім цього, Міністерство активно працює над змінами до державних будівельних норм з планування і забудову територій, які б дозволили розміщення зарядних станцій на всіх дорогах загального користування та на АЗС.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас