У Сумах ділки за допомогою фальшивого call-центру спустошували банківські картки іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сумах ділки за допомогою фальшивого call-центру спустошували банківські картки іноземців

Кримінал
700
Співробітники Нацполіції і Генпрокуратури викрили двох шахраїв, які, видаючи себе за співробітників банку, переказували гроші з їхніх карток на підконтрольні рахунки.
Як повідомляє Департамент кіберполіції ГУ НП, злочинну схему розробили двоє жителів Сум. У центрі міста вони утворили call-центр, оператори якого видавали себе за співробітників банку.
Зловмисники телефонували громадянам сусідньої країни та випитували у них конфіденційну інформацію, зокрема СVV-коди, номери та пін-коди банківських карток.
Далі, використовуючи ці дані, фігуранти виводили гроші з карток потерпілих на підконтрольні рахунки.
За попередніми даними, сума збитків становить близько 3 млн грн. Наразі встановлюється коло потерпілих осіб.
У приміщенні call-центру правоохоронці провели обшук за участю взводу тактико-оперативної підтримки “ТОР” Управління патрульної поліції Сумщини та працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.
Під час обшуку вилучили речові докази: комп’ютерну техніку, мобільні телефони та “чорнові” записи. Вилучене направлено на проведення відповідних експертних досліджень.
Відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Вирішується питання про оголошення підозри фігурантам. Слідство триває.
Нагадаємо, п’ятеро жителів Херсонської області під виглядом працівників банку дізнавалися персональні дані громадян Східної Європи і відправляли їм посилання з “вірусом”, після чого спустошували їхні банківські картки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас