У Швейцарії тестують систему розпізнавання перешкод для маневрових локомотивів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії тестують систему розпізнавання перешкод для маневрових локомотивів

Технології&Авто
330
Німецька компанія Knorr-Bremse спільно з ізраїльським стартапом Rail Vision приступила до обладнання декількох маневрових локомотивів вантажного оператора SBB Cargo на мережі Федеральних залізниць Швейцарії бортовими прототипами систем дистанційного керування з функцією розпізнавання перешкод.
Про це пише ЦТС з посиланням на Залізниці світу.
Система розроблена компанією Rail Vision і включає оптичні датчики, елементи штучного інтелекту і машинного навчання. У ній передбачений інтерфейс з бортовою апаратурою телеуправління компанії Schweizer Electronic.
Випробування прототипів триватимуть до кінця першого кварталу 2021 року.
Наразі маневрові пересування на мережі Федеральних залізниць Швейцарії (SBB) – основного акціонера вантажного оператора SBB Cargo виконуються за участю двох працівників – машиніста локомотива і керівника маневрів, який по радіозв’язку інформує машиніста про можливі перешкоди і відстані до іншого рухомого складу на колії.
Впровадження нової системи дозволить перейти до виробництва маневрів за участю одного працівника, що актуально для оператора SBB Cargo, який має проблеми через брак персоналу.
Оптичні датчики системи компанії Rail Vision здатні розпізнавати стрілки, показання світлофорів і перешкоди на колії на відстані до 200 метрів. Система класифікує об’єкти в реальному часі і видає машиністу попередження.
Knorr-Bremse в 2019 році інвестувала в стартап Rail Vision 10 млн доларів і придбала 21,3% частку в цій компанії, розраховуючи, що її розробки дозволять прискорити створення системних технічних рішень для безпілотного управління тяговим рухомим складом.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас