Huawei почала втрачати позиції на світовому ринку смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei почала втрачати позиції на світовому ринку смартфонів

Фондовий ринок
707
Компанія Counterpoint оцінила розстановку сил на світовій арені смартфонів за підсумками серпня. На ринку, судячи з усього, почався переділ, що пояснюється жорсткими американськими санкціями щодо китайського телекомунікаційного гіганта Huawei.
За підрахунками Counterpoint, у другому кварталі поточного року Huawei лідирувала в глобальному масштабі з часткою близько 20%. На другому місці перебувала південнокорейська компанія Samsung з приблизно таким же показником, а далі слідували Apple, Xiaomi і OPPO з частками 11%, 10% і 9% відповідно.
За підсумками серпня в безперечні лідери вирвався південнокорейський гігант Samsung, показавши результат в 22%. Huawei тепер перебуває на другій позиції: частка цієї компанії впала до 16%.
“Бронза” дісталася Apple — 12%. Китайська Xiaomi як і раніше перебуває на четвертому місці з показником в 11% за підсумками минулого місяця.
Швидше за все, в осяжному майбутньому частка Huawei продовжить скорочуватися. На цьому тлі шанси поліпшити ринкове становище отримають такі постачальники, як OnePlus, OPPO, Realme, Vivo і Xiaomi.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас