ФГВФО викрив в шахрайстві компанію, що розсилає SMS про виграш 200 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО викрив в шахрайстві компанію, що розсилає SMS про виграш 200 тис. грн

Кримінал
2142
Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) виявив в Інтернеті чергові фінансові компанії, що вводять в оману клієнтів, публікуючи на своїх сайтах скан-копії підроблених документів, зокрема свідоцтва учасника Фонду. Про це повідомила пресслужба ФГВФО. Компанії Mobil Box і Online Terminal опублікували скан-копії свідоцтва учасника Фонду гарантування.
У цих документах збігається номер і реєстраційний номер, а також дата видачі, які відповідають справжньому свідоцтву, яке належить існуючому банку-учаснику фонду.
ФГВФО підкреслює, що ці компанії не можуть бути учасниками фонду, позаяк, згідно зі статтею 17 закону про систему гарантування вкладів фізосіб, цей статус набувають тільки банки України (крім Ощадбанку). Тобто зареєстровані НБУ юрособи, які мають банківську ліцензію і в назві яких, відповідно до статті 15 Закону про банківську діяльність, присутнє слово “банк”.
В опублікованих документах компанії також використовують кілька назв юросіб: Mobil Box – Україна, Mobil Box, Mobil Box Ua.
Крім того, компанія Mobil Box розсилає SMS-повідомлення, в яких сповіщає одержувача, що він нібито переміг у незалежному відборі, а нагорода становить 200 тис. грн. Для отримання додаткової інформації компанія пропонує “переможцю” звернутися за певними телефонними номерами.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас