МОЗ хоче стимулювати розвиток системи добровільного медстрахування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ хоче стимулювати розвиток системи добровільного медстрахування

Казна та Політика
275
Міністерство охорони здоров’я хоче стимулювати розвиток системи добровільного медичного страхування в Україні. Для цього міністерство планує здійснити комплекс заходів.
Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов, передає прес-служба міністерства.
“Ми налаштовані на серйозні зміни в системі фінансування медицини, в тому числі добровільного медичного страхування. Я вважаю, що маємо великий потенціал для розвитку цього сегменту страхового ринку”, – сказав міністр.
Він наголосив на необхідності позбутися такого поняття як неформальний платіж і побудувати абсолютно зрозумілу і прозору систему фінансування медичної допомоги.
За словами Степанова, для того, щоб простимулювати розвиток добровільного медстрахування, потрібно на законодавчому рівні створити прозорі і зрозумілі умови для роботи страхових компаній, а також максимально мотивувати роботодавців та громадян користуватися цим інструментом.
Так, голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький в інтерв’ю РБК-Україна в січні цього року заявив, що в Раду буде подано законопроект про медстрахування.

Страхування від коронавірусу

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас