Google заборонить здійснювати платежі через сторонні додатки і кредитні картки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google заборонить здійснювати платежі через сторонні додатки і кредитні картки

Фондовий ринок
973
На початку жовтня американський техногігант Google планує випустити оновлені інструкції для мобільних додатків, в яких зажадає використовувати тільки платіжну службу Google для завантаження контенту всередині додатків, оновлень ігор і підписок, повідомляє Bloomberg.
Як зазначає видання, компанія зобов’язала розробників проводити платежі тільки через систему Google Pay, а не через кредитні картки або сторонні платіжні системи, що має принести Google 30% виручки від продажу всіх цифрових товарів.
Нові правила наберуть чинності 30 вересня 2021 року. За інформацією Bloomberg, аналогічна вимога існує кілька років, проте деякі великі розробники, такі як Netflix Inc., Spotify Technology SA, Match Group Inc. і Epic Games Inc., обходять це правило.
Додатки Netflix і Spotify сприяють тому, щоб клієнти платили за допомогою кредитної картки, а не свого облікового запису в магазині додатків Play, минаючи комісію Google.
Epic Games почала дозволяти гравцям купувати внутрішньоігрові оновлення для своєї відеоігри Fortnite за допомогою методу, який безпосередньо платив гроші Epic. У відповідь Google і Apple Inc. прибрали Fortnite зі своїх магазинів додатків, а Epic подала в суд на обох технологічних гігантів.
Плата за платежі через магазин додатків приносить Google і Apple мільярди доларів прибутку на рік. Розробники називають несправедливим і необґрунтованим вимогу віддавати цим компаніям 30% свого заробітку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас