Зеленський підписав закон про впровадження технічного регламенту на будпродукцію на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про впровадження технічного регламенту на будпродукцію на ринку

Казна та Політика
358
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про впровадження технічного регламенту на будівельну продукцію, який забезпечить імплементацію в законодавство України положень регламенту Європейського союзу щодо якості будівельних продуктів.
Як повідомляє в середу ввечері прес-служба глави держави, закон “Про надання будівельної продукції на ринку” № 850-ІХ, який Верховна Рада прийняла 2 вересня, має на меті гармонізацію умов функціонування вітчизняного ринку будівельної продукції з європейськими правилами.
Закон визначає правові та організаційні засади введення в обіг або надання будівельної продукції на ринку. Встановлюється перелік зобов’язань учасників ринку і визначаються основи декларування технічних показників будівельної продукції.
Також документ встановлює вимоги до споруд і вводить механізми забезпечення взаємозв’язку нормативних вимог до інженерних та конструктивних систем будівель і будівельної продукції.
“Закон повинен допомогти запобігти потраплянню фальсифікату та небезпечної продукції на вітчизняний ринок, а також ввести європейські підходи до розміщення на ринку будівельної продукції. Крім того, закон сприятиме створенню умов для вільного пересування товарів і послуг на ринку, підвищенню інвестиційної привабливості України, підвищенню безпеки і надійності будівель і споруд, впровадження механізмів забезпечення взаємозв’язку нормативних вимог до інженерних та конструктивних систем будівель і будівельної продукції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас