Китайці та Ярославський подали нову заявку на придбання "Мотор Січі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці та Ярославський подали нову заявку на придбання "Мотор Січі"

Фондовий ринок
546
Дочірня компанія Beijing Xinwei Technology Group Skyrizon і DCH Group українського бізнесмена Олександра Ярославського подали оновлену спільну заявку в Антимонопольний комітет на купівлю “Мотор Січі”.
Про це йдеться в повідомленні Xinwei на Шанхайській фондовій біржі.
АМКУ 20 серпня інформував компанії, що їхня заявка від 4 серпня потребувала додаткових матеріалів, робота над якими була проведена, і зараз оновлена заявка знаходиться в комітеті.
“Існує невизначеність щодо того, чи може вона бути остаточно схвалена”, – йдеться в документі.
Xinwei нагадала, що попередню спільну заявку на купівлю “Мотор Січі” з держконцерном “Укроборонпром” від літа 2019 року було відкликано у зв’язку з новими домовленостями з DCH.
Компанія також вказала, що суб’єкт угоди і акції цільових активів заморожені, тому успішне проведення цієї реорганізації все ще під питанням.
За даними джерела в уряді, наразі близько 75% акцій “Мотор Січ” вже належить групі китайських власників. Після подачі нової заявки Xinwei АМКУ повідомив про розгляд чотирьох справ з купівлі акцій “Мотор Січі”, в тому числі справи про купівлю акцій ще до подачі заявки Xinwei з “Укроборонпромом”, розпочатої комітетом з власної ініціативи через відсутність дозволу.
“За результатами проведеної перевірки в разі виявлення порушень будуть прийняті жорсткі заходи реагування відповідно до чинного законодавства”, – заявляв АМКУ.
Водночас, за наявними даними агентства, спірний пакет акцій “Мотор Січі” виступає заставою по фінансуванню, наданому в тому числі China Development Bank.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас