Кабмін схвалив план підвищення якості мобільного зв'язку з огляду на 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив план підвищення якості мобільного зв'язку з огляду на 5G

Казна та Політика
378
Кабінет Міністрів схвалив план заходів щодо підвищення якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку на 2020-2022 роки. У плані є заходи щодо впровадження технології 5G.
Постанову ухвалено під час засідання Уряду 30 есрпня.
Планом передбачається впровадження європейських підходів інформування споживачів про рівень якості телекомунікаційних послуг голосової телефонії, текстових повідомлень (SMS) та доступу до Інтернету в мережах рухомого (мобільного) зв’язку.
Згідно з постановою, в I кварталі 2021 року планується затвердження оновленого переліку показників якості та їх граничних нормованих рівнів для послуг голосової телефонії, текстових повідомлень (SMS) і доступу до Інтернету в мережах рухомого (мобільного) зв’язку.
Перелік буде доповнено такими показниками, як середня швидкість передачі/ прийому даних, час затримки між пакетами відправлення та приймання, варіація затримки пакетів, втрата пакетів, час очікування відповіді фахівця служби Інформаційно-довідкового обслуговування оператора телекомунікацій (починаючи з моменту свідомого вибору абонента) з встановленням граничних нормованих рівнів.
Також планується в 2021-2022 роках ухвалення національних стандартів методом переведення, які відповідають європейським стандартам ETSI, необхідним для забезпечення впровадження технологій UMTS/LTE і технології 5G.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас