Чому члени наглядових рад отримують високі зарплати: думка фахівця Dragon Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому члени наглядових рад отримують високі зарплати: думка фахівця Dragon Capital

Казна та Політика
795
Члени наглядових рад державних компаній повинні отримувати високі зарплати. Таку думку в коментарі УНН висловив фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.
“Бо на цю посаду ви повинні знайти компетентну людину з бездоганною репутацією. А такі люди дорого коштують. На 5 тисяч гривень ви не знайдете нікого”, – вважає він.
За словами Фурси, професійні члени наглядових рад самоокупні.
“Вони роблять дуже важливу роботу. Якщо вони правильно виконують свою функцію – вони приносять нам з вами, платникам податків, мільярди гривень, і тому для нас, платників податків, це хороша угода: заплатити комусь такі високі зарплати, які себе окуплять в тисячі разів”,-пояснив фахівець.
Водночас критику членів наглядових рад Фурса назвав популізмом.
“Це найпростіше пояснення. В Україні не люблять, коли люди заробляють багато. Українці чомусь мовчать, коли політики крадуть мільярдами, але коли вони отримують багато грошей – українців це не влаштовує. Це такий суспільний договір, і це величезна проблема”, – вважає він.
На його думку, реформу корпоративного управління атакують політики, яких відсторонили від управління державними компаніями.
“Наприклад, зараз вони не можуть красти через державні банки, в яких нормально працює наглядова рада. Тому політики активно торпедують реформу корпоративного управління. Якщо ви побачите, звідки це йде – дуже активно її торпедує пан Коломойський і його поплічники. Чому вони це роблять? Тому що, наприклад, є ПриватБанк, історія з ПриватБанком, і Коломойський бачить, що, наприклад, в Центренерго немає незалежної наглядової ради, і він цілий рік нормально там господарює і мільярди викачує, а в “Приваті” є, і він не може туди дістатися. Яка відповідь для нього? Позбутися наглядових рад”, – пояснює Фурса.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас