Податкова викрила схему формування фіктивного податкового кредиту на 5 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова викрила схему формування фіктивного податкового кредиту на 5 млн гривень

Кримінал
685
Фахівцями Головного управління ДПС у Хмельницькій області проведено аналітичне дослідження, за результатами якого зруйновано тіньову схему формування фіктивного податкового кредиту на суму 5,1 млн гривень.
Про це повідомляє Державна податкова служба України.
“Встановлено, що протягом 2018-2019 років посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю, реєструючи податкові накладні без фактичного здійснення господарських операцій та скріплюючи їх електронним цифровим підписом, завідомо внесли неправдиві дані до ЄРПН на загальну суму ПДВ понад 5 млн гривень”, – ідеться в повідомленні.
Протиправна реєстрація податкових накладних здійснювалась для подальшого документального оформлення безтоварних операцій з підприємствами реального сектору економіки України, що мінімізувало сплату податкових надходжень до бюджету, та легалізації коштів невідомого походження в результаті здійснення операцій без відображення в податковій звітності.
Наразі податковою службою Хмельниччини встановлено 24 суб‘єкти господарської діяльності, посадові особи яких причетні до формування схемного податкового кредиту.
Матеріали дослідження передано до правоохоронних органів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас