Новий глава УЗ розповів, що буде з пасажирськими перевезеннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий глава УЗ розповів, що буде з пасажирськими перевезеннями

Фондовий ринок
3435
Глава правління “Укрзалізниці” Володимир Жмак планує зробити пасажирські перевезення беззбитковими шляхом переговорів щодо компенсації вартості проїзду пільговиків.
“[Беззбитковість пасажирських перевезень] в першу чергу буде досягатися укладенням публічних договорів з тими сторонами, які зацікавлені в пасажирських перевезеннях. І щоб це здійснювалося не постфактум, тобто відшкодування за перевезення пільговиків відбувалося через рік після того, як залізниця ці послуги надала”, – заявив глава УЗ.
За словами Жмака, зараз заборгованість по пільговиках тільки Міносвіти наближається до мільярда гривень. На думку глави залізничного монополіста, якщо ці борги будуть погашені, з’явиться можливість зробити пасажирські перевезення “хоча б беззбитковими”.
“Серед необхідних кроків – укладення публічних договорів, оптимізація, пріоритет електропоїздів з сидячими місцями і оптимізація руху”, – заявив Жмак.
Непрофільні для УЗ напрямки будуть віддані на аутсорсинг.
“Звісно, треба покращувати і сервіс, і інше, але, в першу чергу, ми повинні позбутися тих бізнесів, які для нас не є профільними. Чому в складі “Укрзалізниці” є пральня? Це не наша експертиза! Наша експертиза – це локомотиви, колії, диспетчеризація. Пральня – це чисто аутсорсингові послуги, тому відповідальність за такий напрямок – це перший приклад, на який завжди вказують: білизна мокра, сира, брудна, з запахом”, – скаржиться глава УЗ.
Жмак також повідомив, що напрямок пасажирських перевезень очолить Олександр Перцовський.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас