Мінфін пропонує законодавчо закріпити право підприємств переказувати певні кошти з ПДВ-рахунків на основні банківські рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін пропонує законодавчо закріпити право підприємств переказувати певні кошти з ПДВ-рахунків на основні банківські рахунки

Фондовий ринок
139
Міністерство фінансів України пропонує дозволити підприємствам переказувати певні кошти з ПДВ-рахунків на основні банківські рахунки. Про це сьогодні на круглому столі у Національному банку України заявив заступник Міністра фінансів України Вадим Копилов.
У відповідному законопроекті Міністерство фінансів пропонує додати норму, якою б дозволялось повертати з ПДВ-рахунку на розрахунковий рахунок ті кошти, які раніше були спрямовані платником податку з поточного рахунку на поповнення спеціального рахунку. Сума повернення не повинна бути більшою за суму, спрямовану з основного на ПДВ-рахунок.
При цьому для повернення коштів не потрібно буде жодних довідок чи дозволів від Державної податкової адміністрації або інших відомств. Усе залежатиме від волі платника податку.
Вадим Копилов, зокрема сказав: „Таким чином ми вирішуємо кілька питань. По-перше, на початку періоду запровадження ПДВ-рахунків, коли на них буде нуль, підприємства зможуть поповнювати свої спецрахунки з основних рахунків. По-друге, зникає ймовірність виникнення проблем з погашенням кредиту, якщо його частку було переказано на ПДВ-рахунок”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас