У Ярославського розповіли про плани будівництва «української Кремнієвої долини» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ярославського розповіли про плани будівництва «української Кремнієвої долини»

Фондовий ринок
7265
У Харкові представили проєкт створення «української Кремнієвої долини» на базі бізнес-парку високих технологій Екополіс ХТЗ групи DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського.
Про це пише SQ за підсумками першого засідання робочої групи, яка працює над створенням технопарку.
За словами брата власника групи DCH і учасника робочої групи Олексія Ярославського, будівництво технопарку почнеться на початку 2021 року. Директор керуючої компанії Екополіс ХТЗ Віталій Баранніков додав, що проект розрахований на 13 років.
“Ми на старті, вже зараз з нами працюють кращі зарубіжні архітектори та комерційні консультанти. Ми плануємо створити повний цикл для реалізації високотехнологічних проектів – освіта, розробки, впровадження їх у виробництво”, – заявив Баранніков.
Також він додав, що представники проекту націлені в тому числі і на іноземців і наразі ведуть переговори з айтішниками з Білорусі.
Дорожню карту будівництва технопарку на базі Екополіс ХТЗ планують представити приблизно через місяць – у ході другого засідання робочої групи.
Екополіс ХТЗ – довгостроковий інвестиційний проєкт, створюваний групою DCH бізнесмена Олександра Ярославського, на основі площ Харківського тракторного заводу (ХТЗ), який стане якірним резидентом.
Плановий обсяг інвестицій становить $1 млрд до 2033 року. За цей період планується створення не менше 10 тис. робочих місць. У складі бізнес-парку працюватимуть індустріальний парк, технопарк (IT- і R & D-кластери), логістичний комплекс з розподільчим центром e-commerce, агротехнологічний і торговий кластери, медичний і освітній центри.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас