Електричний Taycan став найбільш продаваним в Європі Porsche — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електричний Taycan став найбільш продаваним в Європі Porsche

Технології&Авто
1097
За даними компанії Jato преміальний електромобіль Porsche Taycan став найбільш продаваною моделлю бренду в Європі в серпні поточного року з результатом майже 1200 штук. В результаті практично кожен четвертий Porsche, придбаний європейцями, був електричним.
На другому місці – культовий Porsche 911, але навіть він помітно здав позиції (-37%). Негативні результати показали всі моделі (Macan, 718, Panamera), крім кросовера Cayenne. Базова версія зберегла частку продажів (771 штука), а версія Coupe навіть наростила продажі на 29% (554 штуки).
До речі, якщо враховувати сумарні, а не окремі продажі Cayenne і Cayenne Coupe, то вони все ж поки обганяють Taycan – 1325 штук проти 1183 штук.
Інший цікавий результат – низькі показники Porsche Panamera, який безпосередньо конкурує з Taycan в лінійці компанії. Схоже, що Taycan поступово витіснить Panamera з салонів компанії, бо забезпечені покупці, зацікавлені в купівлі великого чотиридверного купе, швидше виберуть більш технологічно просунутий Taycan, ніж Panamera.
Електричний Taycan став найбільш продаваним в Європі Porsche
Після виходу електричного компактного кросовера Porsche Macan (а це вже підтверджений факт) ми також практично напевно будемо спостерігати падіння попиту на ДВЗ-кросовери бренду Cayenne/Cayenne Coupe.
Нагадаємо, що навесні в Україну офіційно ввезли перші два електромобілі Porsche Taycan за ціною від 2,64 млн грн, всю партію на 2020 рік для нашої країни на той момент вже було розпродано.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас