Кабмін створив регулятора на ринку азартних ігор і лотерей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін створив регулятора на ринку азартних ігор і лотерей

Казна та Політика
297
Кабінет Міністрів України прийняв рішення про створення Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей і Положень новоствореного органу.
Відповідну постанову уряд прийняв на позачерговому засіданні 23 вересня, повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.
Для розробки підзаконних нормативно-правових актів, необхідних для запуску Комісії, було створено робочу групу, яку очолив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Створення регулятора є однією з вимог закону «Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор», який набув чинності 13 серпня 2020 року. Комісія здійснюватиме ліцензування, моніторинг і контроль діяльності учасників ринку.
Відзначається, що діяльність комісії дозволить:
  • легалізувати ринок азартних ігор і створити прозорі зрозумілі умови для ведення бізнесу в цій сфері;
  • обмежити відвідини гральних закладів лудоманами та заборонити їм участь в азартних іграх;
  • отримувати додаткові суттєві надходження коштів до державного бюджету від продажу ліцензій та здійснення діяльності у сфері азартних ігор і лотерей.
Запустити роботу Комісії уряд планує в листопаді цього року.
Нагадаємо, що 11 серпня Президент Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію азартних ігор. Раніше деякі депутати висловлювали припущення, що в чинному вигляді закон буде ветований Президентом і відправлений на додатковий розгляд.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас