Законопроєкт щодо оподаткування доходів від азартних ігор має корупційні ризики – комітет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроєкт щодо оподаткування доходів від азартних ігор має корупційні ризики – комітет

Казна та Політика
249
Комітет з питань антикорупційної політики визнав законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей та альтернативні до нього таким, що не відповідають вимогам антикорупційного законодавства і містять корупційні ризики.
Про це повідомляє пресслужба ВР.
“… проєкт Закону „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей“ № 2713-д та альтернативні до нього № 2713, 2713-1, 2713-2 і 2713-3 визнано такими, що не відповідають вимогам антикорупційного законодавства і містять корупційні ризики, оскільки передбачають звільнення від оподаткування податком на доходи фізичних осіб суми виграшів від азартних ігор і лотерей. Така норма спричиняє ризики легалізації незаконних доходів. Окрім того, передбачені різні види оподаткування для азартних ігор і лотерей”, — йдеться в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Законопроєкт №2285-д “Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор” був ухваленний Верховною Радою 16 липня.
  • Дмитро Разумков підписав документ 28 липня, на черзі – підпис Президента України Володимира Зеленського.
  • Державне агентство розвитку туризму застерігає Верховну Раду від ухвалення законопроекту №2673 щодо готельної галузі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас