Пандемія оживила ринок планшетів. Найбільш затребуваними стали великі планшети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пандемія оживила ринок планшетів. Найбільш затребуваними стали великі планшети

Технології&Авто
768
Компанія Strategy Analytics оприлюднила прогноз щодо світового ринку планшетних комп’ютерів на поточний та наступні роки. На тлі пандемії галузь демонструє зростання, яке не спостерігалося понад п’ять років – з 2014-го.
Зазначається, що самоізоляція, дистанційне навчання і віддалена робота породили підвищений попит на гаджети з великим дисплеєм – з діагоналлю 10 дюймів і більше. За підсумками поточного року на такі планшети вперше в історії доведеться більше половини ринку, а саме 56%. Надалі частка таких пристроїв в загальному обсязі продажів продовжить зростати: очікується, що в 2025-му ці планшети займуть практично дві третини світового ринку – 64%.
Крім того, спостерігається зростання попиту на пристрої «два в одному» з клавіатурою, що під’єднується. Якщо торік на такі гаджети припало 30% в загальному обсязі продажів, то в нинішньому році показник зросте до 40%. В 2025-му частка цих пристроїв може досягти 45%.
За підсумками поточного року в цілому, вважають експерти Strategy Analytics, світовий ринок планшетів покаже 1-відсоткове зростання: в глобальному масштабі будуть реалізовані приблизно 160,8 млн гаджетів.
У 2021 році, вважають аналітики, почне формуватися сегмент планшетів, оснащених гнучким дисплеєм: такі пристрої зможуть зайняти 1% галузі. А в 2025 році частка гнучких планшетних комп’ютерів збільшиться до 5%.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас