Microsoft купує материнську компанію видавця популярних відеоігор Bethesda за $7,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft купує материнську компанію видавця популярних відеоігор Bethesda за $7,5 млрд

Фондовий ринок
482
Microsoft купить видавця популярних ігор Fallout, DOOM, Quake і The Elder Scrolls за $7,5 млрд. Угоду називають найбільшою в індустрії. Компанія
Microsoft купила холдинг ZeniMax Media, в який входить видавець ряду популярних відеоігор Bethesda.
Про це повідомляється в офіційному блозі Xbox.
Офіційно компанії не розголошують суму угоди. За даними Bloomberg вона склала $7,5 млрд, що робить покупку ZeniMax Media найбільшою угодою в світовій індустрії відеоігор. Очікується, що угоду буде закрито до 30 червня 2021 року.
В результаті угоди під контроль Microsoft переходять студії Bethesda Game Studios (розробляє ігри серії The Elder Scrolls, Fallout, Starfield), id Software (Doom, Quake), Arkane (Dishonored, Prey, Deathloop), MachineGames (Wolfenstein), Tango Gameworks (The Evil Within і Ghostwire Tokyo).
У Microsoft зазначили, що ігри Bethesda будуть додані в Xbox Game Pass. Водночас в повідомленні Xbox не уточнюється, чи стануть гри Bethesda Softworks ексклюзивами Xbox і PC, або їх продовжать поширювати на інших платформах. Зокрема, на консолях PlayStation, які є головним конкурентом Xbox.
В офіційному блозі Bethesda угоду також прокоментував голова компанії Тодд Говард. Він натякнув, що угода з Microsoft може бути побудована не на ексклюзивності.
«Як і наша попередня форма співпраці, ця не будується навколо однієї системи або одного екрану. Ми в обох компаніях віримо в фундаментальну силу ігор, в їх здатність зв’язувати, давати можливості і дарувати радість», – заявив Говард.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас