КНДР вдалося легалізувати майже $175 млн через банки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР вдалося легалізувати майже $175 млн через банки США

Кримінал
345
Північна Корея протягом багатьох років реалізовувала складну схему відмивання грошей через відомі банки в Нью-Йорку.
Про це повідомляє телеканал NBC News, якому вдалося ознайомитися з конфіденційними банківськими документами.
Згідно з ними, організації, пов’язані з Північною Кореєю, відмили понад $174,8 млн протягом декількох років. Причому операції проходили через американські банки, включаючи JPMorgan Chase і Bank of New York Mellon.
Документи охоплюють період з 2008 по 2017 рік, протягом якого адміністрації Барака Обами і Дональда Трампа неухильно посилювали санкції проти Північної Кореї.
Але незважаючи на це Пхеньяну все-таки вдавалося обходити санкції, часто за допомогою китайських компаній.
Так, в одному випадку керівник китайської компанії Dandong Hongxiang Industrial Development Corp спрямовувала гроші через Китай, Сінгапур, Камбоджу, США і низку інших країн в КНДР. Компанії вдалося легалізувати $85,6 млн.
Згідно зі звітністю JPMorgan Chase, з 2011 по 2013 рік через банк пройшли операції на суму $89,2 млн, які принесли користь 11 компаніям і приватним особам, пов’язаним з Північною Кореєю.
Документи, з якими ознайомився канал, є частиною FinCEN Files, спільного проєкту Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів, BuzzFeed News і NBC News. В рамках проекту були вивчені секретні документи про підозрілу діяльність, подані банками в мережу по боротьбі з фінансовими злочинами Міністерства фінансів, відому як FinCEN, а також інші слідчі документи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас