Американські законодавці-демократи передбачили $350 млрд на протидію економічній експансії Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські законодавці-демократи передбачили $350 млрд на протидію економічній експансії Китаю

Світ
330
Група американських сенаторів-демократів підготувала законопроект, який передбачає виділення протягом 10 років на розвиток економіки США $350 млрд в якості протистояння економічній експансії Китаю, повідомила газета The New York Times.
“Законопроект спрямований на зміцнення виробничих можливостей та інфраструктури США в спробі звільнити її від залежності китайської економіки і підвищити конкурентоспроможність американських компаній”, – пише видання.
Сенатор Чак Шумер заявив в зв’язку з цим: “Америка не може продовжувати недоінвестувати в наших робітників, виробничі спільноти, науку, технологічні дослідження і торговий примус, як не може і віддати наше лідерство в міжнародному співтоваристві і очікувати, що ми зіткнемося з цією загрозою” .
Він додав, що законопроект покликаний “протидіяти хижацькій торговельній практиці Комуністичної партії Китаю і агресивній військовій поведінці”.
Передбачається також виділення $125 млн на військові витрати протягом чотирьох років для Індо-Тихоокеанського регіону. Вони повинні бути призначені для зміцнення союзних, партнерських відносин та позицій в цьому районі світу.
Автори законопроекту пропонують також використовувати “м’яку силу” – виділити Держдепартаменту кошти на “підтримку і навчання журналістів методам розслідування, необхідним для забезпечення громадської відповідальності щодо операцій китайського впливу за кордоном”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас