Світова економіка скоротиться на 4,5% в 2020 – ОЕСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова економіка скоротиться на 4,5% в 2020 – ОЕСР

Світ
353
У своєму останньому економічному прогнозі Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) вказала, що світова економіка скоротиться на 4,5% цього року. В червневому прогнозі організація очікувала гіршого результату – падіння на 6%, передає CNBC.
У перспективі ОЕСР очікує, що в 2021 році світова економіка зросте на 5%. Проте прогноз «залишається невизначеним» через пандемію коронавіруса.
Багато країн наразі борються із зростанням числа інфікувань, в результаті яких влада може ввести нові обмеження в найближчі тижні, що посилить тиск на світову економіку.
«Обсяг виробництва швидко збільшився після ослаблення обмежувальних заходів і повторного відкриття підприємств, але темпи відновлення світової економіки дещо знизилися за літні місяці», – заявили в ОЕСР.
В новому звіті організація також наголошує на «значних відмінностях» між різними країнами.
Очікується, що у червні показники Китаю, США і єврозони будуть кращими, ніж прогнозувалось до цього. Між тим, очікування щодо зростання в Індії, Мексиці та Південній Африці погіршилися.
ОЕСР очікує, що в 2020 році зростання Китаю складе 1,8%. КНР стане єдиною країною, за оцінками організації, в якій очікується зростання. Економіка США, як прогнозується, скоротиться на 3,8%, а єврозони – на 7,9%.
Картина є ще більш несприятливою для Індії, Аргентини, Великобританії, ПАР та Мексики, економіки яких, за прогнозами, впадуть більш ніж на 10%.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас