День фінансів, 16 вересня: нові критерії для "червоних" зон, формати перевірок від НБУ, можливості е-паспорта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 вересня: нові критерії для "червоних" зон, формати перевірок від НБУ, можливості е-паспорта

448
Середа, 16 вересня, піднесла нам нові критерії для “червоних” зон, можливості е-паспортів і підходи до перевірок НБУ.
Нові критерії для “червоної зони”. Кабінет Міністрів України змінить критерії встановлення “червоної зони” адаптивного карантину в регіонах. Так, “червона зона” запроваджуватиметься, якщо захворюваність в регіоні більш ніж в 5 разів перевищує середню по Україні. Наприклад, рішення про закриття шкіл в “червоній зоні” буде ухвалюватися державною та регіональною комісією спільно.
Більше “Дії” для е-паспортів. Кабмін вніс зміни до постанови про застосування відображення в електронному вигляді інформації, яка міститься в паспорті (у формі картки і в закордонному паспорті). А це означає, що в додатку “Дія” можна буде зробити більше операцій. Зокрема, надання послуг поштового зв’язку та проведення банківських операцій.
Зростання мінімальних пенсій у 2021 році. Продовжуємо надавати вам цікаві цифри з проєкту держбюджету на 2021 рік. Цього разу “взялися” за зростання мінімальних пенсій. Згідно з проєктом, прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність (мінімальна пенсія), зросте в 2021 році на 9,3% – з 1769 до 1934 грн. Перше підвищення заплановане тільки на 1 липня, при цьому пенсія зросте на 4,8%. Більше про цифри і дати.
Дистанційно-інспекційні перевірки. НБУ планує запровадити дистанційний підхід до інспекційних перевірок у банках.
День фінансів, 16 вересня: нові критерії для "червоних" зон, формати перевірок від НБУ, можливості е-паспорта
Інспектори перебуватимуть в приміщенні банку в мінімальній кількості і мінімальний проміжок часу для вирішення тільки тих питань, які вимагають перевірки безпосередньо на місці. Детальніше про такий формат перевірок від Нацбанку.
100% «Білла-Україна» для Novus. Consul Trade House UAB (єдиний учасник ТОВ “Новус Україна”) і Rewe International AG досягли угоди про купівлю 100% частки в статутному капіталі ПІІ “Білла-Україна”, яке володіє мережею супермаркетів під торговою маркою “Billa” на території України. Зараз йде фінальне схвалення угоди Антимонопольним комітетом України.
Продовження мораторію на стягнення заставного житла. Верховна Рада продовжила мораторій на стягнення майна громадян, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті. Нагадаємо, мораторій існує з 2014 року. До речі, (десь у цій же галактиці), уряд пропонує завершити мораторій на перевірки бізнесу.
P.s Можна завжди дивитися на вогонь, курс долара і фото з класних заходів. Саме для останнього ми створюємо фотозвіти. Останній вийшов з MFO SUMMIT 2020.
День фінансів, 16 вересня: нові критерії для "червоних" зон, формати перевірок від НБУ, можливості е-паспорта
📸Подія зібрала разом представників Нацбанку, Всеукраїнської асоціації фінансових компаній, Асоціації учасників колекторського бізнесу України і навіть Верховної Ради.

Який вигляд мають і про що говорили всі ці люди 👀

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас