ЗАЗ буде збирати купе-кросовер Renault Arkana з російських машинокомплектів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗАЗ буде збирати купе-кросовер Renault Arkana з російських машинокомплектів (відео)

Фондовий ринок
1642
Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) в рамках розпочатого проєкту з випуску автомобілів Групи Renault буде зібрати з машинокомплектів, що поставляються з Росії, купе-кросовери Renault Arkana, презентація якого в Україні відбулася в середу, повідомляється в прес-релізі “Рено Україна”.
“Серійне виробництво Renault Arkana для українського ринку налагоджено на заводі ЗАЗ з машинокомплектів, які поставляються з московського заводу Групи Renault. Весь техпроцес проходить з урахуванням стандартів і вимог до виробництва і контролю якості Групи Renault”, – повідомляється в прес-релізі.
Згідно з повідомленням, рекомендована ціна на новий купе-кросовер Renault Arkana стартує від 467,9 тис. грн (за умови придбання за програмою “Renault Бонус”). У пресрелізі уточнюється, що за програмою “Renault Бонус плюс”, яка поєднує кредит і сервісний контракт на 5 років, знижка на авто може скласти до 45 тис. грн.
У пресрелізі наголошується, що Renault Arkana – перша модель на українському ринку, оснащена бензиновим двигуном TCe 150 з турбонаддувом (150 к.с.), розробленим альянсом Renault-Nissan у співпраці з концерном Daimler, що базується на модульній SUV-платформі нового покоління. У конструкції шасі понад 55% компонентів є новими в порівнянні з виробленими сьогодні моделями SUV.
“Ми віримо, що новий позашляховик Renault Arkana, зроблений в Україні, виправдає очікування автомобілістів і буде користуватися великою популярністю. Виробництво автомобілів Renault – перший проєкт такого рівня в Україні після тривалої перерви. Ми дуже пишаємося тим, що саме ЗАЗ став партнером провідного світового автовиробника”, – навели агентству “Інтерфакс-Україна” коментар голови правління АТ “ЗАЗ” Миколи Євдокименка в пресслужбі корпорації “УкрАВТО”.
Водночас інших подробиць щодо проекту “УкрАВТО” поки що не розголошує.
За оцінкою експертів ринку, автомобіль стане сильним “гравцем” в ціновій ніші 500-800 тис. гривень.
“Автомобіль позиціонують в C-класі і серед його конкурентів бачать всі кросовери аналогічних розмірів, але, в першу чергу, Kia Sportage, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai”, – зазначає директор інформаційно-аналітичної групи Auto-Consulting Олег Омельницький на сторінці групи у Фейсбук.

Довідка Finance.ua:

  • 10 вересня ЗАЗ офіційно повідомив про початок виробництва автомобілів Groupe Renault для місцевого ринку на своїх потужностях в Запоріжжі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас