Що буде з цінами на орендоване житло в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з цінами на орендоване житло в Києві

Нерухомість
3069
З року в рік восени в Києві піднімалися ціни на оренду квартир. Зазвичай таку динаміку спричиняють два чинники: студенти приїжджають на навчання, а пожвавлення ділової активності підтягує до столиці працівників з регіонів. Але в 2020 році все змінив карантин. Про це пише Сьогодні.
Ринок оренди нерухомості завмер у розпал карантину і тільки в липні почав подавати ознаки життя. Тисячі українців, яких звільнили з роботи, так і не змогли працевлаштуватися і виїхали з орендованих квартир.
“Якщо в середньому по Києву в докарантинний період було близько 30 тисяч [вільних] квартир, то в липні вже близько 50 тисяч”, – говорить експерт ринку нерухомості Сергій Костецький.
Якщо на початку карантину деякі власники квартир ішли на поступки орендарям, наприклад відстрочували платежі або знижували їх, то тепер поблажки закінчилися. Ціни знову стали такими ж, як у докарантинні часи. Наприклад, однокімнатну квартиру з сучасним ремонтом, технікою і меблями пропонують за 12 тисяч гривень на місяць.
Раніше Finance.ua повідомляв про те, що 50% квартир у новобудовах купуються для інвестування.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви хочете зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог з іпотеками.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас