У відповідь на постанову НБУ платіжна система GlobalMoney тестує ідентифікацію гаманців за допомогою bankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

У відповідь на постанову НБУ платіжна система GlobalMoney тестує ідентифікацію гаманців за допомогою bankID

Особисті фінанси
347
Національний банк України від 14 вересня опублікував інформацію про зміни в системі регулювання електронних грошей. В рамках підготовки до повноцінного впровадження постанови НБУ провідний оператор ринку платіжна система GlobalMoney вже 15 вересня впровадила в тестовому режимі можливість ідентифікації гаманців за допомогою bankID.
«Зараз в мобільному електронному гаманці Global24 можуть пройти ідентифікацію клієнти Приватбанку, монобанк, банку Південний і ще декількох банків-партнерів із загальною клієнтською базою понад 25 млн фізичних осіб. Найближчим часом планується впровадження bankID НБУ для покриття максимальної кількості клієнтів », – повідомляє прес-служба компанії GlobalMoney.
Нагадаємо, 14 вересня на сайті НБУ було опубліковано Постанову No133 «Про затвердження Змін до Положення про електронні гроші». Ця постанова передбачає підняття лімітів на суми з 14 000 до 400 000 тисяч гривень, що знаходяться на електронних гаманцях користувачів, які поповнюються. При цьому вводиться обов’язкова ідентифікація користувачів гаманців.
Вводяться додаткові вимоги до банків-емітентів електронних грошей для підвищення рівня захисту користувачів. Так само зміни торкнулися і порядку проходження операцій.
Відзначимо, що положення Постанови почнуть працювати тільки через 6 місяців, а за цей час учасники ринку повинні доопрацювати технічну частину, розробити необхідні документи, а також внести пропозиції про зміни в правила електронних грошей.
У GlobalMoney підкреслили, що на даний момент система електронних грошей працює в штатному режимі в рамках чинного законодавства. Кожному користувачу заздалегідь повідомлять про зміни, але вже зараз можна пройти ідентифікацію.
Міжнародна Платіжна система GlobalMoney на ринку з 2009 року і сконцентрована на роботі з операторами мобільного зв’язку, торговими мережами, банками та іншими фінансовими установами. Понад 80% українських електронних гаманців створені в рамках системи електронних грошей GlobalMoney. Серед партнерів компанії GlobalMoney – банки ПриватБанк, Монобанк, банк Альянс; оператори Vodafone, Київстар, Лайфселл, Укрпошта, роздрібна мережа АЛЛО, мережа заправних станцій WOG та інші.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас